14-04-2016

Myomektomi

 


Myomektomi

Myomektomi er en kirurgisk behandling som inkluderer fjerning kun av myomene. Selv om pasienten beholder livmoren, er denne metoden svært delikat og utføres ikke av alle leger. Bare enkelte fibromer kan behandles med denne prosedyren.


Inngrepet utføres under lokal anestesi og krever flere dager rekonvalesens.
Avhengig av type myomer kan prosedyren utføres på tre ulike måter:

Hysteroskopisk myomektomi: For myomer som sitter rett under slimhinnen i livmoren og danner en utvekst i livmorhulen. Denne prosedyren krever ingen kirurgiske inngrep. Myomene fjernes gjennom et fleksibelt endoskop.

Laparoskopisk myomektomi: For myomer som sitter å den ytre overflaten av livmoren. Det gjøres små innsnitt for å sette inn et kateter i bukhulen, ett med et lite kamera og et annet utstyrt med kirurgiske instrumenter for å fjerne myomene.

Abdominal myomektomi: For interstitielle myomer (som sitter på livmorveggen) eller subserosale myomer (som vokser i bukhulen). Et innsnitt i bukhulen utføres for tilgang til livmoren, etterfulgt av et annet innsnitt i livmoren for å fjerne svulsten. Når myomene er fjernet, sutureres livmoren.

Myomektomi: I hvilke tilfeller?

Myomektomi utføres i tilfelle av subserosale og/eller submukøse myomer som forårsaker bekkensmerter og øker abdominal omkrets. For intramurale myomer er prosedyren mer komplisert.
Myomektomi omfatter fjerning av selve svulsten mens livmoren beholdes. Pasienten vil derfor fortsatt ha menstruasjon og kan derfor oppnå graviditet.
 

 

Informasjonen på dette webområdet er ikke uttømmende og er tilgjengelig først og fremst med tanke på generell informasjon. Den er på ingen måte ment å skulle erstatte en konsultasjon med helsepersonell og utgjør verken direkte eller indirekte en medisinsk konsultasjon..