14-04-2016

Medikamentelle behandlinger

 

Medikamentelle behandlinger

P-piller og antiinflammatoriske medisiner

Flere leger bruker progestinbaserte p-piller for å kontrollere overdreven menstruasjonsblødning forårsaket av myomer. Legen kan også foreskrive antiinflammatoriske medisiner for å lindre smerte. P-pillen er effektiv da den lurer kroppen til å tro at den er gravid. Imidlertid har dette flere potensielle bivirkninger selv om de vanligvis er milde. Uansett reduserer ikke bruken av progestiner størrelsen på myomene og forhindrer ikke veksten av dem.

GnRH-agonister (eller gonadotropin)

Denne behandlingen foreskrives vanligvis når p-pillen ikke virker for kontroll av symptomer forårsaket av myomer. GnRH-agonister reduserer produksjonen av østrogen i eggstokkene. De reduserer symptomene og størrelsen på myomene.
Det fallende østrogennivået gir bivirkninger som inkluderer hetetokter og humørsvingninger.
I tillegg har undersøkelser vist at myomer har en tendens til å vokse ut igjen etter at behandlingen er fullført.

Medikamentelle behandlinger: I hvilke tilfeller?

Medikamentelle behandlinger kan begrense plagsomme symptomer, men de kan ikke fjerne myomer. Medikamentelle behandlinger kan også brukes til å forberede og legge til rette for operasjon.

 
 

Informasjonen på dette webområdet er ikke uttømmende og er tilgjengelig først og fremst med tanke på generell informasjon. Den er på ingen måte ment å skulle erstatte en konsultasjon med helsepersonell og utgjør verken direkte eller indirekte en medisinsk konsultasjon.